Menu Close

Tarptautinė Tolerancijos diena

Lapkričio 16 d. minima Tarptautinė Tolerancijos diena. 2019 metų Tolerancijos dienos idėja – Tolerancijos Švyturys. Alytaus ,,Sakalėlio“ pradinė mokykla kasmet prisijungia prie šios pilietinės iniciatyvos.

  Penktadienio rytmetys mokykloje išties buvo šventinis – skambėjo dainos apie draugystę, kelią link klasių nušvietė žvakelių žiburiai. Per pirmąją, Tarptautinei Tolerancijos dienai skirtą, pamoką mokiniai išanalizavo žodžio ,,tolerancija“ reikšmę, prisiminė įvairių tolerancijos ir netolerancijos pavyzdžių iš savo patirties. Vyresniųjų klasių mokiniai aptarė dvidešimto amžiaus istorijos pavyzdžius, susijusius su netolerancija kitai tautai (prisiminė lietuvių trėmimus į Sibirą, Holokaustą Lietuvoje). Kai kurias pamokas pradinukams vedė buvę mūsų mokyklos mokiniai. Socialinė pedagogė Vilma Makaveckienė su mokiniais aptarė nepakantumo, netolerancijos atvejus mokykloje, klasėse. 2a ir 3b klasių mokiniai šia proga viešėjo Putinų gimnazijoje ir savo gerumo žodžius bei švyturių švieseles padovanojo gimnazistams. Mokykloje šia proga veikė mokinių, lankančių veltinio ir keramikos būrelį, darbų paroda ,,Tolerancijos Švyturiai“.

    Lapkričio 16-ąją mini daugelis demokratinių valstybių nuo 1995 metų, kai UNESCO šią dieną paskelbė Tarptautine Tolerancijos diena. Šios dienos minėjimas yra Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos įgyvendinant Švietimo, nusikaltimų žmogiškumui prevencijos ir tolerancijos ugdymo programos dalis.

 Tolerancjos ugdymo centro koordinatorė Vilma Žilionienė

Skip to content