Privatumo politika

 

BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Alytaus „Sakalėlio“ pradinės mokyklos (toliau-mokykla) privatumo politikoje pateikiama informacija apie pagrindinius asmens duomenų tvarkymo, asmens teisių įgyvendinimo principus ir tvarką naudojantis mokyklos interneto svetaine www.sakaleliomokykla.lt (toliau –interneto svetainė).
2. Naudodamiesi interneto svetaine, pateikdami savo duomenis, siųsdami ar kitu būdu pateikdami mokyklai informaciją apie save, tęsdami naršymą svetainėje asmenys patvirtina, kad yra susipažinę su šia mokyklos privatumo politika, supranta jos nuostatas ir sutinka jų laikytis.
3. Tvarkydamas asmens duomenis mokykla laikosi 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES)2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (toliau Reglamentas), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo (toliau-ADTĄĮ) ir kitų taikomų teisės aktų, reglamentuojančių asmens duomenų apsaugą.

 

II SKYRIUS
RENKAMI ASMENS DUOMENYS IR JŲ TVARKYMO TIKSLAI

4. Mokykla gauna ir saugo informaciją, kuri pateikiama interneto svetainėje joje lankantis:
4.1. apsilankymus interneto svetainėje, informaciją apie naudojamą naršyklę. Šie duomenys tvarkomi siekiant rinkti, saugoti ir stebėti informaciją statistikos tikslais ar interneto svetainės funkcijoms vykdyti (slapukų naudojimas);
5. Asmeniniai duomenys, pateikti interneto svetainėje, naudojami tikslams, nurodytiems šioje privatumo politikoje.

 

III SKYRIUS
SLAPUKAI

6. Mokyklos savo internetinėje svetainėje naudoja slapukus – nedideles teksto rinkmenas, kurias svetainė išsaugo vartotojo kompiuteryje arba judriojo ryšio įrenginyje. Slapukai naudojami tik siekiant užtikrinti interneto svetainės funkcijų prieinamumą, jas patobulinti arba sudaryti vartotojams geresnes galimybes naršyti.
7. Visada galima kontroliuoti ir (arba) ištrinti slapukus. Vartotojas gali ištrinti visus savo kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi vartotojo įrenginyje. Tačiau tokiu atveju gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart lankantis interneto svetainėje, o kai kurios svetainės funkcijos gali neveikti.

IV SKYRIUS
PRINCIPAI, KURIAIS VADOVAUJAMASI TVARKANT LANKYTOJŲ DUOMENIS

8. Asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis šiais principais:
8.1. asmens duomenys renkami apibrėžtais ir teisėtais tikslais ir toliau negali būti tvarkomi tikslais, nesuderinamais su nustatytaisiais prieš renkant asmens duomenis;
8.2. asmens duomenys renkami apibrėžtais ir teisėtais tikslais ir toliau negali būti tvarkomi tikslais, nesuderinamais su nustatytaisiais prieš renkant asmens duomenis;
8.3.asmens duomenys tvarkomi tiksliai, sąžiningai ir teisėtai;
8.4. asmens duomenys turi būti tikslūs ir, jei reikia dėl asmens duomenų tvarkymo, nuolat atnaujinami; netikslūs ar neišsamūs duomenys turi būti ištaisyti, papildyti, sunaikinti arba sustabdytas jų tvarkymas;
8.5. renkant ir tvarkant asmens duomenis laikomasi tikslingumo ir proporcingumo principų, nekaupiami ir netvarkomi pertekliniai duomenys;
8.6. asmens duomenys saugomi tokia forma, kad duomenų subjekto tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, negu to reikia tiems tikslams, dėl kurių šie duomenys buvo surinkti ir tvarkomi;
8.7.asmens duomenys tvarkomi tokiu būdu, kad taikant atitinkamas technines, fizines ar organizacines priemones būtų užtikrintas tinkamas asmens duomenų saugumas, įskaitant apsaugą nuo duomenų tvarkymo be leidimo arba neteisėto duomenų tvarkymo ir nuo netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo (vientisumo ir konfidencialumo principas);
8.8. asmens duomenys tvarkomi pagal Reglamento, ADTAĮ ir kituose atitinkamą veiklą reglamentuojančiuose įstatymuose nustatytus aiškius ir skaidrius asmens duomenų tvarkymo reikalavimus.

V SKYRIUS
DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS IR ĮGYVENDINIMO TVARKA

9. Duomenų subjektas turi teisę:
9.1. susipažinti su savo asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi (teisė susipažinti);
9.2. reikalauti ištaisyti, arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti neišsamius duomenis (teisė ištaisyti);
9.3. reikalauti savo duomenis sunaikinti arba sustabdyti savo duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą) (teisė sunaikinti ir teisė būti pamirštam);
9.4. reikalauti, kad asmens duomenų valdytojas apribotų duomenų tvarkymą (teisė apriboti);
9.5. į duomenų perkėlimą (teisė perkelti);
9.6. nesutikti su asmens duomenų tvarkymu tiesioginės rinkodaros tikslais;
9.7. atšaukti duotus sutikimus dėl asmens duomenų tvarkymo tais tikslais, kuriais sutikimai buvo pateikti;
9.8. pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

10. Dėl savo teisių įgyvendinimo duomenų subjektas gali kreiptis į mokyklą raštu, valstybine kalba elektroniniu paštu adresu duomenys@sakaleliomokykla.lt, įteikiant prašymą asmeniškai arba paštu adresu Jaunimo g. 1, Alytus LT-63405.

11. Su prašymų duomenų subjektas turi pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

12. Prašymas įgyvendinti duomenų subjekto teises turi būti įskaitomas, pasirašytas, jame turi būti nurodyti duomenų subjekto vardas, pavardė, kontaktiniai duomenys ryšiui palaikyti ar kuriais pageidaujama gauti atsakymą.

13. Savo teises duomenų subjektas gali įgyvendinti ir per savo atstovą. Tokiu atveju duomenų subjekto atstovas prašyme turi nurodyti savo vardą, pavardę, kontaktinius duomenis ryšiui palaikyti, kuriais asmens atstovas pageidauja gauti atsakymą, taip pat atstovaujamo asmens vardą, pavardę, gimimo datą, ir duomenis, reikalingus duomenų subjekto identifikavimui, bei pateikti atstovavimą patvirtinantį dokumentą ar jo kopiją.

14. Gavęs duomenų subjekto prašymą, mokykla ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo prašymo gavimo, duomenų subjektui pateiks informaciją apie tai, kokių veiksmų buvo imtasi pagal gautą prašymą. Jeigu bus vėluojama pateikti informaciją per nurodytą terminą, duomenų subjektas bus informuotas apie tai, nurodant vėlavimo priežastis, per kiek laiko informacija bus pateikta ir apie galimybę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

15. Mokykla gali atsisakyti tenkinti prašymą motyvuotu atsakymu, kai nustatomos Reglamente ir kituose duomenų apsaugą reglamentuojančiuose teisės aktuose nurodytos aplinkybės.

 

VI SKYRIUS
INFORMACIJOS ATSKLEIDIMAS TREČIOSIOMS ŠALIMS

16. Mokykla neperduoda jokių duomenų subjekto duomenų trečiosioms šalims, nebent yra gautas duomenų subjekto sutikimas atskleisti asmens duomenis, arba duomenis perduoti įpareigoja teisės aktai.

17. Mokykla turi teisę pasitelkti partnerius, kurie padeda administruoti interneto svetainę, ar duomenų tvarkytojus, kurie tvarko asmens duomenis. Mokykla pasitelkia tik tuos duomenų tvarkytojus, kurie užtikrina, kad duomenų tvarkymas atitinka Reglamento ir kitų teisės aktų reikalavimus ir užtikrina duomenų subjektų teisių apsaugą.

 

VII SKYRIUS
KITŲ SVETAINIŲ NUORODOS

18. Mokyklos interneto svetainėje gali būti pateiktos nuorodos į trečiųjų šalių interneto svetaines, į teisės aktus, taip pat nuorodos į socialinius tinklus, gali būti pateikta iš kitų svetainių įkelto turinio (pavyzdžiui, nuotraukų, teksto ir pan.). Trečiųjų šalių svetainėms, kurių nuorodos pateikiamos mokyklos interneto svetainėje, yra taikomos šių svetainių privatumo politikos. Mokykla neprisiima atsakomybės pagal tokių svetainių ar trečiųjų šalių privatumo politikas.

 

VIII SKYRIUS
BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

19. Mokykla turi teisę atlikti Privatumo politikos papildymus ar pakeitimus, patalpindama juos interneto svetainėje.

20. Ši mokyklos privatumo politika ir jos vėlesni pakeitimai taikomi nuo jų paskelbimo interneto svetainėje dienos.

21. Turimi klausimai dėl šios Privatumo politikos pateikiami elektroniniu paštu adresu duomenys@sakaleliomokykla.lt arba paštu adresu Jaunimo g. 1, Alytus LT-63405.

 

 

 

Kalendorius

PrAnTrKtPnŠtSk
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
1234567
15161718192021
22232425262728
293031    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
 123456
78910111213
21222324252627
282930    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29      
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Informacija

MOKINIŲ PRIĖMIMAS

1 klasė 13
2 klasė 2
3 klasė 0
4 klasė 2

Mėnesio renginiai

Lapkričio mėnesio renginiai, akcijos ir parodos: Iki lapkričio 4 d.– paroda Tautodailės metams paminėti ,,Iš močiutės skrynios“. Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Lapkričio 6 d. – Akcija ,,Pyragų diena“. Lapkričio 11 d. – ,,Žiburukų rytmecys“. Lapkričio 16 d. – Tarptautinė tolerancijos diena ,,Tolerancijos dėlionė“. Lapkričio antra savaitė – Šiaurės šalių literatūros savaitė. Mėnesio eigoje – „Aš moku ir galiu padovanoti šypseną ir pasisveikinti“. Tolerancijos diena. Mėnesio eigoje – Finansinio raštingumo šventė ,,Taupuko akademija“.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „aktyvi mokykla“ Lietuvos Junior Achievement | LinkedIn

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „pasakos augimui“Susijęs vaizdas

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „https://www.smpf.lt/wp-content/uploads/2019/04/SMPF-logo.jpg“
Vaizdo rezultatas pagal užklausą „http://www.avm.lt/wp-content/uploads/2015/07/erasmus-logo.jpg“
Sveikatiada – Panevėžio lopšelis-darželis „Nykštukas“

Apie „Nordplus“ programąlogo

BENDRADARBIAUJAME

     

 

 

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „ugdau alytiski“

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „e mokykla“

ARCHYVAI

Apklausos

Kaip vertinate mūsų paslaugos?

Rodyti rezultatus

Kraunasi ... Kraunasi ...

Draugaukime